Holistische behandelingen in Bergen op Zoom

Als je kiest voor therapie bij Chantal van der Meijden Oefentherapie & Coaching in Bergen op Zoom, kun je erop vertrouwen dat je wordt behandeld door een betrokken therapeut. Hier kom je meer te weten over mij, mijn certificeringen, mijn tarieven en handige links. Voor meer informatie of om meteen een afspraak voor een screening te maken kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Contact

Wie is je therapeut?

Ik ben Chantal van der Meijden, sinds 1989 afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb kort ervaring opgedaan in een academisch ziekenhuis op de afdeling neurologie en op een instelling voor meervoudig gehandicapten. Na een korte waarneming ben ik daarna in Bergen op Zoom gaan werken en ben ik in 1992 mijn eigen praktijk gestart.

Mijn interesse ging al snel uit naar de mens als totaal. Klachten hebben invloed op iemands leven, maar iemands leven heeft ook invloed op de klachten. Vanuit die ervaring in de praktijk werd ik nieuwsgierig naar deze patronen en ontstond de wens om ook op psychosomatisch gebied mensen verder te helpen. Aanvankelijk startte ik met losse cursussen, maar ik heb daarna de opleiding haptotherapie in Doorn 1998-2004 en de post-hbo-opleiding Psychosomatische Oefentherapie 2009/2010 afgerond.  De slaapoefentherapie en de NLP-coaching is een supermooie aanvulling om mensen verder te helpen.

Daarnaast heb ik me verdiept in werkgerelateerde klachten via de post-hbo-opleiding Bedrijfsergonomie & Arbeidshygiëne op de UVA (Antwerpen, 1992) en de post-hbo-opleiding bedrijfsoefentherapie in 2005. 

 

In mijn vrije tijd houd ik van reizen en sporten. Ik sta voor openheid en eerlijkheid, vertrouwen, gelijkwaardigheid, samenwerking in de behandeling en ruimte voor humor.

Mijn certificeringen en samenwerkingen

Ik ben kwaliteitsgeregistreerd als C.A.G. van der Meijden. KP : 19900918593 

Vergoeding door alle zorgverzekeraars

Ben je verzekerd voor oefentherapie?

Chantal van der Meijden Oefentherapie & Coaching heeft in 2021 met alle zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van de aanvullende verzekering die je hebt afgesloten. Je kunt dit nakijken via de website van jouw zorgverzekeraar.


Ben jij jonger dan achttien jaar, dan krijg je 18 behandelingen vergoed per indicatie per jaar uit de basisverzekering. Bij indicaties van chronische klachten zijn de eerste 20 behandeling voor eigen risico of worden vergoed uit je aanvullende pakket. De behandelingen daarna worden vergoed uit de basisverzekering.

De eerste 12 behandelingen oefentherapie bij artrose aan heup of knie worden vanuit de basisverzekering vergoed. Deze behandeling en worden vergoed via je eigen risico. Ze mogen verspreid worden over 12 maanden, los van het kalenderjaar.


Geen verzekering afgesloten?

Als je geen verzekering hebt voor fysiotherapie of oefentherapie of je hebt meer behandelingen nodig dan waarvoor je bent verzekerd, zijn deze kosten voor jezelf.

Tarieven

 • Intake/anamnese en onderzoek na screening

  € 45,00

 • Intake/anamnese en onderzoek na verwijzing

  € 55,00

 • Psychosomatische oefentherapie (45 min.)

  € 75,00

 • Behandeling ademtherapie (45 min.)

  € 70,00

 • Behandeling slaaptherapie (45 min.)

  € 70,00

 • Behandeling oefentherapie mensendieck

  € 45,00

 • Behandeling haptonomie (60 min.)

  € 90,00

 • Behandeling chronische pijn (45 min.)

  € 60,00

 • Behandeling aan huis (toeslag)

  € 30,00

 • Bedrijfsoefentherapie

  € 125,00

 • Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek

  € 75,00

 • Verzuimtarief: (no-show)

  € 40,00

Directe Toegankelijkheid Oefentherapie (DTO)

Sinds 1 juli 2008 is de DTO van kracht: je kunt rechtstreeks naar de oefentherapeut zonder dat een verwijsbrief van een huisarts of specialist nodig is. Je kunt dus zo snel mogelijk gaan werken aan je herstel.

Naar de oefentherapeut

De oefentherapeut gaat niet zomaar met jou aan de slag, maar zal eerst bekijken of oefentherapie mensendieck of psychosomatische therapie de juiste behandeling is voor jouw vraag.

Is dat niet het geval of bestaat er enige twijfel, dan krijg je het advies om alsnog naar de huisarts te gaan.

 

Blijkt oefentherapie voor jou zinvol, dan maak je met de therapeut concrete afspraken over de aard, start, duur en het doel van de behandeling.

Neem contact op voor meer informatie